Ewa Szamborska

Ewa Szamborska 

Verksam som konstnär sedan 2004.

Har deltagit 9 år i Gästrik Konst. Separata utställningar i Hofors, Älvkarleby (2 gånger), Sandviken (3 gånger), Gävle-Vårvik, Hammarby Kvarnen i Gästrike Hammarby (3 gånger), Forsbacka (4 gånger), Söderhamn (2 gånger), Gysinge Sommarkonst (1 gång). Ställer ut varje år i Gruvstugan i Högbo (under Påskhelgen).


Deltagit tre gånger i Länskonsten (jurybedömd).

Målar i serier, både abstrakt och figurativt. Använder färger som tilltalar mig i stunden, som återspeglar min sinnesstämning och mående. Experimenterar en hel del med både former och blandning mellan abstrakt och figurativt samt naivistiskt och lekfullt blandat med korrekt och perfektionistiskt. Målet är inte att hitta den rätta stilen. Målet är att följa lusten att skapa.

Jag ger mig friheten att skapa intuitivt och fritt. Mina uttryck är intima och personliga. Kan inte alltid svara på frågan, hur jag har jag tänkt… jag har kanske inte tänkt… jag har bara känt… 

Att måla är min passion, hobby, terapi och meditation.

Använder helst akrylfärger, men också akrylpennor, pastellkritor, tyg, strukturmedier, krackelering, mm.

Inspirationen är hämtad från ögonblickliga iakttagelser, bilder jag ser, känslor som ”attackerar”, upplevelser av det ena och det andra. Jag skissar dessa ögonblick. Är ”missbrukare” av små lappar som ligger hemma och på kontoret då jag inte vill missa ögonblickliga idéer. Kan skissa minnesförnimmelser som förändras sedan när de ska in på duken. Men vad gör det? Allt är ju flytande, pantha rei. Det gäller att fånga det i stunden och omvandla till sitt eget, till bild av det som inte längre finns.

 

Utställningen som presenteras i Galleri Blå har fått namnet

” Och himlen är oskyldigt blå”

 

Varmt välkomna till min konst-iga värld

Ewa Szamborska