Svenska Konstnärsförbundets medlemsutställning  7-22 augusti 2021

Anna Komstadius

"Jag heter Anna Komstadius och är verksam illustratör/konstnär i Falun, Dalarna.

 

Min konst inspireras av mina vandringar i naturen som jag alltid känt mig nära, flora, fauna folktro och ett och annat oknytt. Jag skapar mestadels i akvarell, akryl, olja men även i mixed media.  Förutom min konst arbetar jag med och illustrerar bland annat barnböcker, tidskrifter mm. "

 

Instagram: komstadiusart      www.konst.se/annakomstadius 

Birgitta Nickolausson

                                 

 birgitta.nickolausson@bahnhof.se

www.birgittastvttstuga.blogspot.se

 

Jag är bosatt och verksam i Borlänge i Dalarna. Jag arbetar i olika tekniker: Akvarell, akryl, oljepastell, tecknar, collage, skulptur och masker i papier maché. Började teckna och måla akvarell i slutet av nittiotalet på Borlänge Konststudiegrupp. Jag har även deltagit i studiecirklar och helg – eller veckokurser i akvarell för olika konstnärer. Jag är ordförande i Svenska konstnärsförbundets region mitt och ledamot i SK:s förbundsstyrelse. 

Anita Wallsten   


Jag är uppvuxen och bor i Falun, där jag ägnar min tid till motion/golf, jobbar lite vid Falu Gruva och målar i min ”hemmaateljé. Jag har alltid varit intresserad av att arbeta med händerna, rita och måla har jag gjort sedan skolåren. Har med åren studerat och utvecklats i diverse konstkurser/-grupper, men anser mig som självlärd.

I möten med andra konstnärer i Svenska Konstnärsförbundet, Region Mitt och Konst i Kvadrat Falun/Borlänge har jag inspirerats till nya former och tekniker.

Målar mest i akvarell och akryl. Mina motiv har gått från avbildande till mer abstrakt, där jag leker med färg och form utifrån sinnesstämningen.  

anita.wallsten@telia.com;

Catharina Söderblom Ingvalddotter

  

Jag målar i akryl, oftast många lager på lager, sprutar på duken med vatten, skrapar o skrapar och låter det rinna och till slut hittar jag en form som jag kan gå vidare med  och kanske blir en bild som kan locka betraktarens intresse. Man kallas ”särlings konstnär” när man är självlärd, och en sån konstnär är jag.  

Elisabeth Boman  


Jag heter Elisabeth Bohman och är bosatt i Falun. Jag arbetar med min konst i min atelje`, Atelje`Slusskällar`n. Där driver jag mitt företag ” Elisabeth Bohman Konst & Design”.

I min konst vill jag förmedla en upplevelse av lugn och ro, en känsla av harmoni och glädje. Lite meditativt. Genom kontraster vill jag förmedla en upplevelse och ett möte mellan mjukt och hårt, ljust och mörkt och olika ytor som möts. En spänning mellan olika former, material, strukturer och färgens olika nyanser.


I mina bilder jobbar jag främst med akryl och en tråd av lin eller annat material. Eftersom jag är intresserad av olika ytor och strukturer, så använder jag mig av olika sorters paper och dukar. Allt binds samman med tråden, som är ett kännetecken för mig tillsammans med pricken. 

info@elisabethbohman.se        www.svenskakonstnarer.se  /galleri/ Elisabeth Bohman
www.konstkvarteret.se  / Elisabeth Bohman/  

Gabriella Nilsson 


Född och uppvuxen i Avesta där jag bor och verkar.

Har gått en konstnärlig grundutbildning på Fornby Folkhögskola 2001 (Gruvstugan i Falun)

samt en del andra kurser.

Med min konst vill jag förmedla en känsla av glädje till betraktaren. Spelet mellan ljus och skugga fascinerar mig och återkommer ofta i mina motiv. Motiven i sig varierar ständigt då jag målar det som inspirerar mig för stunden.

Även tekniken varierar då jag gillar att prova mig fram. Färgerna jag använder är framför allt akryl, men även olja.

 www.galleriella.dinstudio.se

Karin Lagergren

 

Jag bor i Bäsna där jag brdriver mim konstnärliga verksamhet. Insperationen finner jag oftast i min närhet. Jag har alltid lockats av detaljer både när jag tittar på konst och när jag målar. Som konstnär ger detaljer mig en möjlighet att stanna upp och vara nära. Mina motiv varierar men porträtt ligger mig varmt om hjärtat.

Jag målar mestadels i akryl men även lite med akvarell. Jag har illustrerat stämningsfulla julkort och kalendrar som sålts över hela världen och även haft andra uppdrag bland annat målat av Dalarnas landshövding. Jag har även gjort väggmålningar,ådrings och marmoreringsmålningar i gallerior och andra offentliga lokaler.

Man kan se mina målningar på min hemsida  www.artbykarinlagergren  eller Instagram och Facebook  art by karin lagergren. 

Maria Eriksson  


Född 1962. Förutom en kemistutbildning gick jag grundskolan för konstnärlig utbildning, Grundis. Har tillskansat mig div. konstkurser samt ett enträget utövande i många år. Medlem i Svenska konstnärsförbundet, SK och i Sundsvalls kollektivverkstad. Jag visar även min konst på SK hemsida www.200fyra.com, Instagram och FB, under namnet @200fyra.
Jag har använt mig av olika tekniker genom åren och mina favoriter just nu är tuschteckning och att skulptera i lera. Jag formar vanligen mina skulpturer i lera som jag bränner och sedan patinerar eller målar. Teckning och däribland kroki utgör alltid basen.

Uppfattningsförmåga och samspel mellan händer och ögon är viktigt för mig och det hjälper mig när jag formar och bygger skulpturer.
Människor stora som små, i rörelse eller stilla är för det mesta i mitt fokus. Uttryckssättet kan variera från realistiska till mer abstrakta former. Jag har intresserat mig av gamla byggnader i min barndomsstad. Dessa vackra hus som då de uppfördes lades mycket möda på för att de skulle stråla vackert oavsett om det var ett bostadshus eller hus för någon form av tillverkning. Hantverkskunnande och konstnärskap var centralt men tappades sedan bort. Ritningar på några av dessa hus har jag återgivit på mitt sätt i ett antal tuschteckningar.

Mona Lindström ”MonaOm”


Jag lever i mitt föräldrahem, i Grossbo utanför Avesta i södra Dalarna. Att vara nära naturen betyder mycket för mig i mitt skapande. Ett inre lugn sprider sig i min kropp både i naturen och när jag arbetar vid mitt staffli. Jag har alltid älskat att skapa och alla underbara färger lockar mig in i en kreativ värld med massor av möjligheter. Mitt skapande börjar ofta med att jag tar de färger som lockar mig för stunden och så lägger jag ofta till både struktur och glitter. Bilderna talar till mig och växer fram penseldrag för penseldrag. Jag vet aldrig innan vad det ska bli utan målningen formar sig efter hand, ibland är det föreställande och andra gånger abstrakt. Genom måleriet har jag fått hjälp att komma i kontakt med mig själv och våga prova nya möjligheter.

 

https://monaomatelje.webnode.se   

Titti Lindgren  


Jag växte upp i södra Lapplands fjälltrakter, Borgafjäll, Kittelfjäll och Tärnafjällen.
Som dotter till två ytterligt konstnärligt begåvade föräldrar tog det lång tid att hitta det egna kreativa uttrycket även om det tidigt fanns en önskan om att levandegöra det som insidan ständigt inspirerat till.

Närheten till naturen och fjällen har präglat mig och även om jag inte bott kvar så har det funnits starka band kvar -och en ständig längtan ”till fjälls”. Jag har hållit den kontakten levande.

Jag vet att det var höstfärgerna i fjällen som triggade igång den textila skaparlusten- jag blev helt besatt av att ge uttryck för det färgskådespel vars like ej står att finna någon annan stans. Det blev det ryakuddar ett tag.

I samband med en längre tids ofrivillig passivitet (till följd av sjukdom och kroppsligt renoveringsbehov) kom kreativiteten att ta sig nya uttryck. Nu landade det framför allt i textila skapelser av olika slag. Fåglar, fritt broderi och tovning. Fåglarna kommer åter som en röd tråd. Ullen är min bas, men också skinn och päls av olika slag. Återbruk ligger mig varmt om hjärtat. 


Hemsida www.tittilindgren.se 
Facebook och Instagram Titti Lindgrens Skaparglädje

Karin Hoppe Storck  


Att våga släppa taget och dyka in i den konstnärliga processen är utmanande. Mötet med duken tvingar mig
att möta mig själv i mina hinder och glädjeämnen. Ofta är det föreställande gestalter som träder fram men
ibland blir det helt abstrakt. Då är det som om färgerna och formerna blir till musik som uttrycker något nytt.